måndag 19 mars 2012

Inspirerande besök hos Ull i Väst

Åter hemma och utsövda efter en lång och inspirerande dag i Loo.
Vi gick upp i ottan för att köra till Ull i Väst som har sitt spinneri i Loo någon mil ifrån Alingsås.
Det var föredrag utav Kerstin Paradis Gustavsson med all hennes kunskap om ull och dess egenskaper. Det kortfattade budskapet var att all ull går att använda men till olika saker. Vi fick känna på olika ull kvalitéer och insikt om att sortera bort bukull och det runt svansen samt vara uppmärksam på att ull vid nacken kan filta ihop sig ibland. Att sortera noggrant gör att det inte bäckar ihop och sinkar i spinneriet.
Vi fick fantastiskt goda hemgjorda soppor till lunch och Gäsene ost till smörgåsarna.
Efter lunch förflyttade vi oss till Spinneriet och fick genomgång av både ullsortering och spinneriet. Det var även roligt att träffa Ull i Västarna och få ansikten på dom olika vi talat med på telefon tidigare.
Dom hejar på oss och hoppas att vi får komma igång. Behovet är vad vi förstår stort.
Jag har talat med kommunen idag eftersom vi inte hört något sedan vår skrivelse som vi skickade 18 januari och undrar ju vad som händer. Men inget nytt ännu.
På måndag nästa vecka ska vi till EKO banken i Järna för att se om vi kan få låna pengar har även talat med Almi och skickat in ansökan till Länsstyrelsen om Landsbygdsutvecklings stöd men det saknas många dokument innan det kan bli klart.
Efter några månaders stiltje hoppas jag nu att det lossnar och vi kommer framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar