måndag 17 oktober 2011

Vi ligger inte på latsidan men det går långsamt.
Vi har haft möte med kommunen angående vårt hyresavtal för det röda huset och vi är inte överens där. Kommunen vill ha en rejäl höjning utan att dom gör något eller tar ansvar! Gunilla och Kerstin är dom mest diplomatiska och tålmodiga så dom försöker komma till rätta med hyran.

Vi har haft Companion på besök och startat en ekonomisk förening som heter Båvens Spinnhus ekonomisk förening. Vi ska snart träffa dom igen och sätta siffror på vår affärsplan.

Förra vecka hade vi Alan Waller som tittade på den tilltänkta lokalen för spinneri och den har lite för lågt i tak enligt arbetarskyddslagens normer det ska vara minst 240.Suck.

I går hade vi stick café och vi var 12-15 stycken pratglada och stick sugna damer som fikade och hade det mysigt en stund på eftermiddagen.

Kerstin har satt igång två av våra vävstolar så idag började jag på en rosa matta till mitt barnbarn och det blev 85 cm idag på några timmar jag var lite ringrostig och kanterna blev väl inte exemplariska men det var så roligt.

Gunilla har tagit lite semester denna vecka men då hon är åter så blir det jakt på kommun tjänstemän.

1 kommentar:

  1. Förstår inte varför "kommungubbar" ska vara såna bromsklossar, det är väl inte deras uppgift i alla fall, deras arbete borde gå ut mer på att försöka få alla bra och kreativa företagsidéer att blomstra i kommunen, att stötta och vara positiva. Och jag tror att de är extra tråkiga och negativa i Flens kommun faktiskt. Men finns det inte ett speciellt nätverk för kvinnlig företagsamhet, om man kan gå den vägen? Fast nu var det väl lokalfrågan först och främst som var aktuell kom jag på. Hoppas att ni finner er lokal eller att någon sparreholmare med gott om byggnader kommer och erbjuder er en passande sådan.(Finns det inget ute vid sparreholms slott som står ledigt) Håller tummarna för att det snart ska lösa sig. /Moni

    SvaraRadera