onsdag 15 juni 2011

Resa till Norge


Den 2 juni satte vi oss i bilen för resa till Norge och Telespinn som ligger i Flatdal ca 65 mil ifrån Sparreholm. Vi ville se ett spinneri som har en Minimill och som är ett verksamt företag. Dom har varit igång i snart tre år och håller till i en lada å en gård på landsbygd, dom har vuxit ur som ursprungliga lokalerna och har börjat att bygga nytt anpassat för verksamheten. Det var mycket intressant och vi ser stora möjligheter att komma igång. Det som gäller för att lyckas är att ha alla maskiner i full gång och planera körningarna så att inga maskiner står stilla. På gården Telespinn så har man Mohair getter som är jätte gulliga och ger garn som är supermjukt och glansigt,det har en liten inblandning av mirino eller annan fårull.
Vi hade fantastiskt väder och bodde på en liten granngård där vi hade en hytte för oss själva.
Resultat av resan:
Det kommer att gå.
Norge har krokiga vägar
JAg är sugen på att skaffa Mohair getter.

2 kommentarer:

 1. Härlig inspirationsresa låter det som. Skulle också kunna tänka mig att ha mohairgetter, och de är ju så söta med sina hängande öron och mjuka lockiga päls. Bara jag hade lite mark.
  Såg ut att vara en ljuvlig miljö att vistas i också.
  Ser fram emot ert nästa steg på vägen.
  /Moni

  SvaraRadera
 2. Nästa steg för oss är att göra en affärsplan för att se att vi går i land med dom kostnader som vi får vid inköp av maskinerna och hyra, lön osv. Vi förhandlar med kommunen om Gästgiveriet men har Öbergs mekaniska som b alt.

  SvaraRadera